НОВИНИ

Осем души загинаха след взрив в хотел в центъра на Хавана

осем души загинаха взрив хотел центъра хавана
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:00, 06.05.2022
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Осем души загинаха, а 30 бяха ранени след мощна експлозия в хотел в центъра на Хавана днес. Спасителите търсят оцелели сред развалините, съобщи АФП. От президентството на Куба потвърдиха броя на убитите и ранените.

Малко след 11:00 ч. местно време от петзвездния хотел "Саратога" в кубинската столица се издига облак от прах и дим, след като взрив, вероятно причинен от изтичане на газ, откъсва големи части от фасадата и избива прозорците.

Първите четири етажа на историческото заведение, в което не е имало гости заради предстоящ ремонт, са изпотрошени от експлозията. Няколко автомобила в близост до хотела са унищожени.

Първоначалните данни сочат, че експлозията е причинена от изтичане на газ, съобщават от президентството в Tуитър. Оттам уверяват, че не става дума за бомбен атентат, а за нещастен случай.

На мястото на инцидента пристигнаха линейки и пет пожарни коли, а полицията отцепи района и разпръсна хората, които се струпаха на мястото. Президентът Мигел Диас-Канел, придружаван от министър-председателя Мануел Мареро и председателя на Националното събрание Естебан Лазо, пристигна на мястото на инцидента, докато течеше спасителната операция.

Според уебсайта на хотел "Саратога" той е елитно заведение с 96 стаи, два бара, два ресторанта, спа център и фитнес зала. Посрещал е множество световни знаменитости.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Петков ще играе за Славия и през следващия сезон
Георги Петков ще играе за Славия и през следващия сезон
Интер навакса два гола пасив срещу Емполи, за да се завърне на върха в Серия "А"
Интер навакса два гола пасив срещу Емполи, за да се завърне на върха в Серия "А"