НОВИНИ

Още по-топло днес, но отново ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 22.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 7° и 16°.

Вятърът от север-североизток отново ще се усили, повече в източната половина от страната, където е обявено предупреждение за опасно силни пориви.

Облачността ще е променлива, по-значителна над Южна и Източна България, а на места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6 - 8°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

В сряда облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток - умерен. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, дневните – между 8° и 13°.

В четвъртък и петък вятърът ще е от запад, слаб до умерен. Ще преобладава слънчево време и бързо ще се затопли. Минималните температури ще са близки до 0°, а максималните – около 15°, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – до 18 - 20°. По-ниски, около 10 - 12°, ще останат дневните температури в петък в източните райони, където облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд.

В събота ще бъде с разкъсана облачност и температури, близки до обичайните за края на март, а в отделни райони – дори и малко по-високи. Вятърът ще е от юг-югозапад, в Източна България – умерен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън: Путин може да използва биологично и химическо оръжие
Байдън: Путин може да използва биологично и химическо оръжие
Играчи на Локомотив Пловдив посетиха откриването на клуб за деца със синдром на Даун
Играчи на Локомотив Пловдив посетиха откриването на клуб за деца със синдром на Даун