НОВИНИ

Освободен е шефът на Главна дирекция "Национална полиция"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:45, 08.06.2021 (обновена)
5131
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Николай Хаджиев е освободен от поста директор на Главна дирекция "Национална полиция". В момента пред състава на дирекцията се представя новият шеф, научи БНТ.

От МВР не отрекоха информацията, но отказаха да уточнят кой оглавява дирекцията.

Не са ясни и мотивите за освобождаването на Хаджиев. Той беше назначен на този пост на 24 юли 2020 година, след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

За новия директор "По света и у нас" научи, че е бивш служител на транспортна полиция. От МВР заявиха, че ще оповестят името му тогава, когато представянето му приключи.

Николай Хаджиев започва работа като разследващ полицай в отдел "Пътна полиция" на СДВР. От 2009 г. е разузнавач към сектор "Наркотици" на СДВР. Между 2010 и 2013 г. е началник на група в същия сектор.

През 2013 г. оглавява сектор "Наркотици". Остава на тази позиция до 2015 г., когато е назначен за началник на отдел "Противодействие на криминалната престъпност". От 2016 г. е началник на Областната дирекция на МВР в Благоевград, където остава до 17 юни 2019 г., когато е назначен за заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция". Отговаря за отделите "Криминална полиция" и "Икономическа полиция".

Според непотвърдена информация от тази сутрин агенти на ДАНС са влезли в три ключови структури за борбата с престъпността - Главна дирекция "Организирана престъпност", Главна дирекция "Национална полиция" и специализираната прокуратура. Агентите на ДАНС взимат от тези институции секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания. Каква е целта на операцията на ДАНС на този етап не се знае и официална информация от институциите не се дава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем мача от груповата фаза на Евро 2020, които не трябва да пропускате
Седем мача от груповата фаза на Евро 2020, които не трябва да пропускате
Адвокатът на ЦСКА-София: Никога не сме твърдели, че сме Литекс
Адвокатът на ЦСКА-София: Никога не сме твърдели, че сме Литекс