НОВИНИ

От ЦСКА със сериозни опасения за процеса по строителството на „Армията“

Стадион
bnt avatar logo
от БНТ
14:10, 29.06.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

От ръководството на ЦСКА имат притеснение, че в дружеството „Сердика спортни имоти“ ЕАД решенията се взимат само след единодушно решение на Съвета на директорите. „Червените“ трябва да внесат около 8 милиона, за да продължи работата по строежа и реконструкцията на стадион „Българска армия“. От ЦСКА обаче имат опасения, че все още няма строителни документи, а в същото време в последствие процедурата може да бъде стопирана, дори и от един човек от управата, заради единодушното гласуване.

Капиталът на дружеството, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите – спортен комплекс „Българска армия“; спортно-тренировъчна база – Панчарево; спортен комплекс „Червено знаме“ и част от спортен комплекс „Къро“.

Председателят на съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" Людмил Лазаров обясни, че в момента се чака преводът на сумата от страна на ЦСКА.

Той взе отношение по темата по време на пресконференция на министъра на спорта Андрей Кузманов.

„Дружеството възложи на Агенцията по вписванията да направи оценка на активите на „Армията“ и Панчарево, уведомен е ЦСКА за резултата от оценката. Уточнени са параметрите по този договор и миналата седмица е имаше среща, на този етап от ЦСКА се притесняват, че няма строителни документи по проекта, защото трябва да заплатят 8 милиона. Страховете на ЦСКА идват от това, че в новоучреденото дружество има паритет в УС, и се страхуват, че един представител на дружеството може да спре придвижването на проекта. Защото решенията се взимат с единодушие. Те искат да има строителни документи“, сподели Людмил Лазаров.

„Това дружество прие активи, които бяха занемарени през годините, като „Червено знаме“. Наследи 18 договора с федерации и спортни клубове, като бяха извършени подобрения на тези имоти. Дружеството няма приходи от източници, дружеството е в много тежко финансово състояние. Търсим варианти, подготвяше се концепция от ММС за развитието на „Червено знаме“, дружеството просто администрира на този етап“, добави Лазаров.

Министърът на спорта Андрей Кузмнов беше запитан за Левски и Джоузеф Диксън.

"Относно Левски, терена на Левски и човекът, който иска да ръководи. Нито го познавам нито знам какъв е, нито има нещо написано, писъмце или нещо. Министерството на спорта няма нищо общо с терените на Левски, за разлика от случая с ЦСКА. Левски е емблематичен клуб, но всички клубове и федерации са равни. Тотото, ако може да помага, ще помага на всички по равно. Това е моята визия и виждане. Левски е емблема, но трябва да има равнопоставеност", каза Кузманов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономически форум в Брюксел - обсъждат възстановяване след пандемията
Икономически форум в Брюксел - обсъждат възстановяване след пандемията
Иззеха близо 3 тона кокаин и над 11 млн. евро от ферма край Амстердам
Иззеха близо 3 тона кокаин и над 11 млн. евро от ферма край Амстердам