НОВИНИ

Отбелязваме Часа на Земята

отбелязваме часът земята
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:25, 25.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В последната събота на март отбелязваме Часа на Земята. По традиция днес от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъдат изгасени или приглушени светлините в домовете на хората и обществени сгради по целия свят.

Това е символичен акт за подкрепата на природата, в който даваме за 60 минути почивка на нашия общ дом – Земята. Това е повод да помислим по какъв начин човешката дейност се отразява на дивите животни и на биоразнообразието, съобщиха от природозащитната организация WWF-България.

У нас инициативата ще бъде отбелязана за поредна година. Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, Софийската градска художествена галерия, Националната опера и балет, Народният театър „Иван Вазов“ и Българската народна банка са част от институциите, чието осветление ще бъде намалено. В София светофарите на кръстовищата на бул. „Ал. Стамболийски“ – бул. „Витоша“, бул. „Витоша“ - ул. „Алабин“ и бул. „Патриарх Евтимий“ - бул. „Витоша“ ще светят със зелени сърца.

В Хасково за един час ще бъдат загасени светлините на монумента „Света Богородица с Младенеца“ и Камбанарията в близост до него. В други общини ще бъде изгасено осветлението на кметствата, на мостовете, на улиците.

WWF организира благотворително събитие тази вечер от 19.00 ч. със стендъп комедия, музика на живо и викторина със забавни въпроси за дивата природа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алкарас и Рууд започнаха с победи в Маями, Зверев отпадна
Алкарас и Рууд започнаха с победи в Маями, Зверев отпадна
Стефан Савич: Голяма победа за нас
Стефан Савич: Голяма победа за нас