НОВИНИ

Отборът на САЩ се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол за жени

отборът сащ класира осминафиналите световното първенство футбол жени
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 01.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

САЩ и Португалия изнесоха изключително атрактивен и драматичен сблъсък, макар че завършиха 0:0 в последен мач от груповата фаза на световното първенство за жени, който БНТ 3 излъчи на живо. Срещата бе решаваща за класирането на осминафиналите на турнира, тъй като американките имаха само точка преднина пред днешния си противник и заемаха второто място в класирането на група “Е”.

Футболистките на Влатко Андоновски бяха по-активни в срещата и на няколко пъти бяха много близо до гол. С два сериозни пропуска се отличи звездата на тима Алекс Морган, а най-близо до попадения бе Лин Уилямс, който отблизо нацели и гредата. Най-драматичните минути в двубоя в крайна сметка дойдоха в добавеното време, когато дебютантките на световно първенство от Португалия осъществиха изключително опасна контраатака, но оставената в отлична позиция очи в очи с вратаря на американките Кики Назарет стреля в страничния стълб и не успя да отбележи.

Това бе първо равенство за САЩ в груповата фаза на световно първенство от 2015-а година, но бе достатъчно да ги класира напред. Победител в групата стана тимът на Нидерландия, който в последния си мач разгроми Виетнам с 7:0 и с актив от 7 точки се класира за осминафиналите.

В следващата фаза американките ще трябва да се изправят срещу победителя от група “G”, където за момента фаворит и водач в класирането е тимът на Швеция.

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прибра се първата група български пожарникари, гасили пожари в Гърция
Прибра се първата група български пожарникари, гасили пожари в Гърция
След убийството в Цалапица: Съдът решава дали да остави в ареста задържаните близнаци
След убийството в Цалапица: Съдът решава дали да остави в ареста задържаните близнаци