НОВИНИ

Отново са задържали Джокович в Австралия?

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 10.01.2022 (обновена)
5787
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович е бил арестуван отново, малко след като спечели съдебното дело за анулираната му виза. Бащата на световният номер едно Сърджан Джокович е съобщил за случващото се със сина му в Мелбърн.

Австралийският вестник The Age обаче твърди, че информацията за повторното арестуване на сърбина е невярна. Изданието се позовава на четирима източници от австралийското правителство и австралийската тенис федерация. Според изданието министърът на имиграцията все още не е решил дали да отмени повторно визата.

В понеделник сутринта изглеждаше, че битката на сърбина за участие на Australian Open е спечелена, но по всичко личи, че сагата не е приключила.

Бащата на Новак Джокович е обявил пред сръбски журналисти, че австралийската гранична служба отново е задържала сърбина в Мелбърн. Това се е случило в офиса на адвокатите му.

По-рано Светлана Ковачевич от сръбското търговско представителство в Австралия също информира за опит за повторно задържане на тенисиста.

Братът на Ноле беше поредният човек от обкръжението на състезателя, който сподели пред сръбски издания, че е направен опит отново да бъде арестуван.

„Можем само да разпространяваме информацията, която имаме. Искат отново да го задържат и хвърлят в затвора. Сега Новак е с адвокатите в стаята, където са били на заседанието. Обмислят следващите си стъпки”, обяви братът Джордже Джокович.

Адвокатите му се още опитват да намерят решение след новото развитие по казуса.

Въпреки че съдът се произнесе в полза на сърбина, адвокатът, представляващ интересите на местното правителство Крис Тран обяви, че министърът на имиграцията на Австралия може да вземе решение за повторната отмяна на визата.

Пред сградата, където се намира тенисистът има много полицаи и представители на медиите. Съобщава се, че има бели микробуси, паркирани в подземния паркинг и че австралийската полиция е там – готова да го арестува, ако е необходимо.

В момента се чака решението на министъра на имиграцията, който има четири часа от момента на присъдата да анулира отново визата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Женева започна срещата Русия - САЩ по гаранциите за сигурност
В Женева започна срещата Русия - САЩ по гаранциите за сигурност
Софиянци вече могат да плащат данък МПС за 2022 г.
Софиянци вече могат да плащат данък МПС за 2022 г.