НОВИНИ

Отпуснаха над 4 млн. лв. за строителство и ремонт на детски градини и училища

излиза класирането детските градини ясли софия
bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 14.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Още
Слушай новината

Кабинетът отпусна малко над 4,1 милиона лева за строителство и ремонт на 24 детски градини и училища. Средствата са по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 година.

Програмата цели да намали недостига на места в детски ясли и градини, да създаде условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст.

По отношение на училищата целта е да се увеличи броят на тези с едносменен режим на обучение и да се намали недостигът на места в тях.

Средствата ще бъдат разпределени между 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините са Банско, Благоевград, Белица, Гърмен, Бургас, Поморие, Айтос, Несебър, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Троян, Правец, Казанлък и Свиленград.

За реконструкцията на държавната Неврокопска професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев се отпускат 69 190 лева. Близо 15 000 лева се отпускат за изграждане на допълнителен корпус на Профилираната Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък.

За реконструкцията на Основно училище "Г. Бенковски" в Кърджали кабинетът отпусна 30 000 лева, а за Начално училище "Христо Ботев" в Троян - близо 54 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканът на Ла Палма погълна футболно игрище
Вулканът на Ла Палма погълна футболно игрище
Дебютът на Рамос отново се отлага
Дебютът на Рамос отново се отлага