НОВИНИ

Овладяна е ситуацията в района на Нови Искър

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 12.01.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Регионални
Слушай новината

Има наводнени къщи в района на Нови Искър. Ще се описват щетите в рамките на деня, но трябва да спадне нивото на реките, екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги.

Това съобщи на извънреден брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Първата задача днес е да се отводни участъкът под моста на Корило, за да възстановим движението на автобусите там. Те все още се движат по обходен маршрут и също така да се работи в Мировяне за помагане на хората. В момента екипите се насочват в района на Нови Искър, за да се издигнат диги и в Требич, където е кметът на район Надежда, където също трябва да се направят диги.

Наводнения в района на Нови Искър, коли са залети от придошла вода

Има леко понижение на нивата на реките каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Язовир Суходол-2 е покачил нивото и се изпуска контролирано. Ще се използват и помпи. В Нови Искър е най-тежка ситуацията. Има паднали дървета по пътя към с. Плана, но се работи по отстраняването им. Към момента няма опасност за хората.

"Има леко понижение на нивата на реките каза кмета ма София Йорданка Фандъкова. Язовир Суходол 2 е покачил нивото и се изпуска контролирано. Ще се използват и помпи. В Нови Искър е най-тежка ситуацията. Има паднали дървета по пътя към с. Плана, но се работи по отстраняването им. Към момента няма опасност за хората", каза Фандъкова.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище затрудни движението по пътя Асеновград-Смолян
Свлачище затрудни движението по пътя Асеновград-Смолян
След проливните дъждове: По-спокойна е ситуацията в Батановци
След проливните дъждове: По-спокойна е ситуацията в Батановци