НОВИНИ

Павел Колев: Победата над Левски е една от най-сладките

Павел Колевs
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:48, 07.08.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев определи шампионатната победа над Левски, като една от най-сладките, които е имал.

Пловдивчани се наложиха над столичния опонент с 2:1 в мач от 4-ия кръг на Първа лига.

"Днес играха двата отбора в България, които в момента практикуват най-добрия футбол. Опитват се да изградят стил и се справят доста успешно. Срещнахме изключително класен съперник и от тази гледна точка победата е много важна, защото демонстрира, че отборът има характер и умее да променя стила си на игра тогава, когато се налага, за да задържи позитивен резултат, което не е никак маловажно. От психологическа гледна точка победата е много важна, но нищо не означава, защото първенството сега започва. Има много път да се извърви и много неща да се променят", заяви Колев.

Той отличи способността на отбора да се адаптира към различните ситуации на терена.

"Най-много ми хареса, че успяхме да варираме в ситуации, в които бяхме притиснати. Вижда се, че стилът на Локомотив, който треньорът се опитва да изгражда с доминация, владение на топката и бързи разигравания, не ни носеше успех и в този момент отборът започна да играе доста по-прагматично, което винаги е важно. Големите отбори се познават по това, че имат план Б", каза още изпълнителният директор на Локомотив.

Както е известно, Колев бе пред напускане на клуба, но след разговори със собствениците на "смърфовете" той ще продължи работата си на "Лаута".

"Ще присъствам на срещата с феновете. Ще си говорим, каквото трябва. Напрежението се оправя с комуникация. Когато има комуникация, нещата обикновено се движат в някаква посока. Аз вярвам, че всякакви недоразумения могат да бъдат изгладени с разговори. Селекцията не е нещо, което се прави от днес за утре. Това е процес, който отнема време и за да се сложи край на ситуации, в които клубът е изпадал и в миналото - да привлича футболисти на пожар, след което да се чуди как да се отърве от тях. Към този момент някаква належаща липса от нови попълнения не виждам. Ще имаме разговор с Бабакар Дион и след това ще решим как да действаме. Не бих казал, че е странно да съм срещу Левски. Това е част от футбола. Нито съм първия, нито последния, който се озовава в такава ситуация. Мога да кажа само, че това е една от най-сладките победи, които съм имал", завърши Павел Колев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу насилието до Народното събрание
Протест срещу насилието до Народното събрание
Николай Костов: Загубихме от Локомотив Плодвив, защото не реализирахме положенията си
Николай Костов: Загубихме от Локомотив Плодвив, защото не реализирахме положенията си