НОВИНИ

Петя Баракова: Надявам се след мача с Полша да има само позитиви за нас

Петя Баракова
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 03.07.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Изключителната класа и огромният опит на европейските шампионки от Италия са направили разликата в мача от Волейболната лига на нациите в София, заяви разпределителката на България Петя Баракова.

"Лъвиците" отстъпиха на европейския шампион Италия в предпоследния си мач от Волейболната лига на нациите за жени.

"Беше труден мач, но италианките все пак са европейски шампионки, момичетата са много опитни, състезателки, които играят на високо ниво. Мисля, че показахме добра игра на фона на класата на съперника. Имахме и лоши моменти в хода на мача, но като цяло играхме добре", заяви Петя Баракова.

Последният мач на женския ни национален отбор в тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите е в неделя от 20.00 часа в зала "Арена армеец". "Лъвиците" излизат в битка срещу Полша.

"Надявам се след мача с Полша и последния ден от Волейболната лига на нациите да има само позитиви за нас. Излизаме за победа, със сигурност ще дадем всичко от себе си, защото този мач е много важен за нас. За да останеш в Лигата на нациите, да се бориш с най-силните отбори, е чест. Не искам да подценявам другите турнири, но Волейболната лига на нациите е най-силният турнир за националните отбори. За нас ще бъде много голяма крачка напред следващото лято да отидем да играем директно във Волейболната лига на нациите, а не да прави отново крачка назад към Златната лига и да се стремим пак към крачката напред, за да стигнем до турнира с най-добрите. Все още сме млад отбор, доста от момичетата са неопитни, именно защото са млади, но имаме голямо бъдеще", добави тя.

Националките на разчитаха на подкрепата на близо 2500 български фенове на трибуните на зала "Арена Армеец".

"Миговете с нашите фенове по време на мач и след мач донасят само щастие. Радвам се, че имаме възможност да играем в България пред наша публика. Ние излизаме за хората, играем за хората. И тази емоция много ни помага. Надявам се за последния ни мач с Полша залата да е още по-пълна от последните дни - всички да дойдат да ни подкрепят, защото е много важен мач за нас. Много благодаря на всички тези, които бяха в залата предишните дни", завърши Баракова.

Нейната съотборничка Нася Димитрова е уверена, че тимът разполага с необходимата мотивация, за да остане в Лигата на нациите.

"Трябва да останем фокусирани и да преследваме целите, които сме си поставили. На разборите Лоренцо Мичели винаги обръща внимание, че мачовете не си приличат, че за нас трябва да е огромно признание, че играем в България, да сме пределно мотивирани - и заради хората, и най-вече, защото трябва да направим всичко, за да останем в този престижен турнир. Аз лично се надявам да бием Полша, защото това е много важен мач за нас. Не може да чакаме Белгия да падне от Япония. Така че трябва да стиснем зъби и да излезем да покажем лице на България, с което да заслужим победата", заяви тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните национали под 18 години със сребро на Балканиадата в Сърбия
Волейболните национали под 18 години със сребро на Балканиадата в Сърбия
Десетки измами с фалшиви карти за инвалиди за паркиране разкриват във Варна
Десетки измами с фалшиви карти за инвалиди за паркиране разкриват във Варна