НОВИНИ

По-строги мерки в няколко области у нас

bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 11.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Редица ограничения срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила. В 10 области у нас заради увеличаващия се брой заразени се предвиждат по-строги мерки. Ограниченията засягат най-вече училищата и ресторантите. На места затварят и моловете, кината и театрите.

Ако ситуацията продължава да се влошава, и в София фитнесите и моловете ще бъдат затворени. Засега решенията се вземат на локално ниво.

В Плевен, където заразените са почти 600 на 100 000, от полунощ и през следващите две седмици се въвеждат строги мерки. Онлайн обучение за учениците от 5-и до 12-и клас, затваряне на молове, фитнеси, кина и театри. Маските стават задължителни на открито при струпване на много хора.

В Ямбол големите ученици ще се обучават онлайн от днес до 2 април. Усложнената ситуация е наложила и увеличаване на болничните легла от 15 на 20%. Затягане на мерките от петък ще има и в София, Шумен и Бургас. Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания.

Учениците от 5-и до 12-и клас ще учат онлайн до 26 март. Детските градини остават отворени. Маските стават задължителни и на открито, където се забелязва струпване на хора, а заведенията ще затварят час по-рано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Опасен подлез във Варна
Опасен подлез във Варна