НОВИНИ

Полицията призова британците да останат внимателни след отварянето на пъбовете

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:32, 05.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
По света
полицията призова британците останат внимателни отварянето пъбовете
Снимка: БГНЕС

Скотланд Ярд призова британците да не забравят за мерките за безопасност във връзка с пандемията от коронавирус, въпреки отварянето на пъбовете.

Вчера бяха свалени нови ограничения и много лондончани отидоха в пъбовете и баровете. По информация на полицията в столицата, повечето хора са спазвали изискванията за социална дистанция и са били внимателни. Само в няколко района е имало по-голямо скупчване на хора, но не се е стигнало до сериозни инциденти.

В помещенията се спазват строги правила, въведени заради пандемията: желателно е масата да се резервира предварително, като разстоянието между тях е значително, забранена е силната музика, за да не се налага на посетителите да се надвикват, като по този начин повишават риска от заразяване. Много британци по навик започнаха да се събират с чашите си около пъбовете, забравили напълно за социалната дистанция.

Няколко заведения са били принудени да затворят по-рано по съвет на полицията и във връзка с липсата на дистанция между посетителите.

От вътрешното министерство призовават гражданите да действат отговорно, за да не се изгуби онова, което вече е постигнато.

По-рано британският премиер Борис Джонсън призова хората да не допускат да разочароват самите себе си, като останат безучастни към социалното дистанциране и че няма да се поколебае да върне ограниченията, ако броят на заразените с Covid-19 започне да се покачва.

Към момента заболелите от коронавирус наближават 285 000, а броят на смъртните случаи е 44 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж на 69 години е 36-ият пациент с коронавирус в Русенско
Мъж на 69 години е 36-ият пациент с коронавирус в Русенско
Гърция забрани на сръбски граждани да влизат в страната до 15 юли
Гърция забрани на сръбски граждани да влизат в страната до 15 юли