НОВИНИ

Потушени са два от големите пожари в Хасковско - продължава гасенето край Брягово

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 11.08.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Два от големите пожари в област Хасково са овладени. Военнослужещи се включиха тази сутрин в гасенето на стихията край село Брягово, заради която в Община Хасково вчера беше обявено бедствено положение.

Огънят край Белица е потушен, затова бедственото положение в Любимец, Харманли и Свиленград няма да бъде удължавано. На място има противопожарни екипи, които следят ситуацията.

В момента усилията на огнеборците са насочени към Брягово. Пожарът там пламна вчера и обхвана голяма площ от около 1500 декара, част от които - широколистна гора.

11 пожарникарски екипа и много доброволци се борят с огнената стихия. Заради този пожар вчера беше обявено бедствено положение в община Хасково

"Пожарите в Изворово и Йерусалимово са загасени. От другата страна Белица - Харманли е овладян. Там се обработват огнищата като се разпалят. Има дежурни автомобили. От вчера пожарът между Брягово и Пътниково е загасен. Този на Брягово все още се работи. Днес ще ни подпомогне и военно формирование с човешки ресурс и машини - т.нар. високопроходими батове за направата на просеки", обясни областният управител на Хасково.

Просеките ще бъдат направени, за да могат противопожарните автомобили да стигнат до труднодостъпното място. Няма опасност за населените места, огнеборците очакват пожарът да бъде овладян в следобедните часове на днешния ден.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова записа седма поредна победа и се класира на четвъртфинал в Естония
Гергана Топалова записа седма поредна победа и се класира на четвъртфинал в Естония
Румънски туристи се изкъпаха в Рилските езера
Румънски туристи се изкъпаха в Рилските езера