НОВИНИ

Повдигнаха две обвинения на Динко от Ямбол заради клипа, в който бие просяк

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 07.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Господин Вълев, по известен като Динко от Ямбол. 36-годишният мъж беше задържан от полицията в Несебър, след като сам пусна видеоклип в социалните мрежи как удря просяк, в опит да го разобличи, че не е с увреждания, както се е представял.

Динко Вълев трябваше да бъде освободен от ареста тази сутрин, но мярката му за задържане бе увеличена от 24 на 72 часа. Освен това прокуратурата му повдигна две обвинения - за принуда, за което може да получи наказание до 6 години затвор и пробация, както и обвинение за хулиганство. Наказанието за второто обвинение е до 2 години затвор.

"Това деяние е изключително цинично, с изключителна дързост, с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Позволих си да прочета коментарите в социалните мрежи - голяма част от обществото възприема това поведение, но не считам, че така биха могли да бъдат разрешавани каквито и да било спорове. Като свидетел на този вид деяние, същият би могъл да сигнализира правоохранителните органи. За същия от криминалистичната справка се установява доста престъпна деятелност, но за голяма част от деянията, за съжаление, към момента, са висящи производства. По-голямата част от деянията, извършени от него, са от частно-правен характер, по-скоро се касаят за леки телесни увреждания", обясни ръководителят на районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Вижте още в прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домашното насилие да се наказва и при интимна връзка, прие на първо четене НС
Домашното насилие да се наказва и при интимна връзка, прие на първо четене НС
Нови руски атаки в Херсонска област
Нови руски атаки в Херсонска област