НОВИНИ

Превалявания и гръмотевици се очакват в Централна и Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 25.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове главно в Централна, а до полунощ в отделни райони в Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен югозападен вятър, следобед температурите ще са между 23° и 28°.

През нощта превалявания ще има в югоизточните райони. Ще е почти тихо, с минимални температури между 7° и 12°. Утре ще преобладава слънчево време. Отново ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20 и 25°, по морския бряг – между 19 и 24°. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, където ще превали и дъжд. Вятърът ще е слаб, а вълнението на морето 1 - 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове ще превали и прегърми.

Повече слънце ще има преди обяд. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин – все още югозападен.

В близките дни отново ни очакват следобедни превалявания. В сряда главно в Северна България и Родопите, а в четвъртък и петък на повече места в страната ще има локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще започне и понижение на температурите и към петък дневните вече ще са с от 3 до 5 градуса по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна изпраща 15 свои джудисти на Европейското в София
Украйна изпраща 15 свои джудисти на Европейското в София
Заков ще участва в международна дискусия за Украйна в базата "Рамщайн" в Германия
Заков ще участва в международна дискусия за Украйна в базата "Рамщайн" в Германия