Президентът Радев се срещна със здравния еврокомисар (СНИМКИ)

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:30, 17.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
президентът радев срещна здравния еврокомисар снимки
Слушай новината

Президентът Румен Радев проведе среща с европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.

Кризата с COVID-19 постави на огромно изпитание нашите здравни и социални системи.

След първоначалното стъписване и някои проблеми със солидарността, европейските институции реагираха бързо и ние сме радостни, че поеха отговорността за доставката на ваксините. Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и заразените хора намалява драстично, в момента сме в задълбочен анализ какви бяха причините за високата смъртност и как се управляваше кризата, заяви държавният глава в началото на разговорите.

В рамките на посещението си в България Стела Кириакиду и служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще посетят мобилния пункт за имунизация срещу COVID-19 на площад "Александър Батенберг" в София, а след това ще се срещнат и с ваксинационните екипи на УМБАЛ "Св. Анна".

Сред темите на днешните разговори ще бъдат стратегията на ЕС за ваксините и разгръщането на националната кампания за имунизиране срещу COVID-19 в България, както и бъдещите действия по предложенията в рамките на Европейския здравен съюз.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК ни предлага тежък договор за машините
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК ни предлага тежък договор за машините
Срещата Байдън - Путин в снимки
Срещата Байдън - Путин в снимки