НОВИНИ

Призив за кръводаряване: В центъра в София са осигурени екипи

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
13:50, 04.05.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Призив за кръводаряване отправи Националният център по трансфузионна хематология. Центърът работи и на официалните почивни дни, тъй като разчита на помощ точно по Великденските празници. Хората, прекарали COVID, също могат да дарят кръв, но при определени условия.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9.00 до 15.30 часа, на адрес ул. "Братя Миладинови" 112, съобщиха от здравното министерство.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. Центърът гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството на Словакия получи вот на доверие
Правителството на Словакия получи вот на доверие
78 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди
78 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди