Призив за кръводаряване: В центъра в София са осигурени екипи

Татяна Йорданова
от Татяна Йорданова
13:50, 04.05.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Призив за кръводаряване отправи Националният център по трансфузионна хематология. Центърът работи и на официалните почивни дни, тъй като разчита на помощ точно по Великденските празници. Хората, прекарали COVID, също могат да дарят кръв, но при определени условия.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9.00 до 15.30 часа, на адрес ул. "Братя Миладинови" 112, съобщиха от здравното министерство.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. Центърът гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Правителството на Словакия получи вот на доверие
Правителството на Словакия получи вот на доверие
Вертолети и самолети от ВВС ще летят на малка височина над София
Вертолети и самолети от ВВС ще летят на малка височина над София