НОВИНИ

Температурите се понижават, чувствително захлаждане по Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 04.05.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес още малко ще се понижат и в повечето райони ще бъдат между 20 и 25 градуса, в София около 22 градуса.

Чувствително ще бъде захлаждането на морския бряг - след 29° в Бургас вчера, днес ще бъде 17°. В по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. По-значителни увеличения на облачността и краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици, ще има в Рило-Родопската област и в източните райони от страната, включително и по Северното Черноморие.

През нощта облачността ще започне да се увеличава. Минималните температури в повечето райони ще бъдат от 10 до 15 градуса, а максималните между 20 и 25°, отново по-ниски по Черноморието.

Ще преобладава слънчево време, но след обяд в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и валежи от дъжд, а на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

И в планините до обяд ще бъде слънчево, в следобедните часове с купесто-дъждовна облачност и валежи от дъжд, по най-високите части примесен със сняг. На места ще има и гръмотевици.

Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югозападен вятър. Температурите в курортите - от 7° на Алеко, до 13 - 14° в Пампорово и Боровец.

Слънчево ще бъде утре и почти навсякъде на Балканите. По-значителна облачност ще има в северозападните и централните райони от полуострова, където на места ще превали и прегърми.

Облачно, с валежи от дъжд, ще бъде утре в много райони от Европа. Сняг ще вали в по-голямата част от Скандинавския полуостров, както и в северните райони от Британските острови.

У нас и в четвъртък повече слънце ще има сутрин. В следобедните часове на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишават и максималните в повечето райони отново ще са над 25°.

В петък ще бъде слънчево, а затоплянето ще продължи. Захлаждане се очаква през почивните дни, а в събота ще има и райони с валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще гостува на Италия във Флоренция
България ще гостува на Италия във Флоренция
Гари Невил: Време е за продажбата на Манчестър Юнайтед
Гари Невил: Време е за продажбата на Манчестър Юнайтед