НОВИНИ

Променят правилата за дебатите между Тръмп и Байдън

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:58, 01.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Повече от 73 милиона зрители са гледали първия телевизионен дебат между президента Доналд Тръмп и бившия вицепрезидент Джо Байдън. Заради хаотичното му и накъсано протичане, комисията, която организира дебата, предвижда промени във формата.

По-малко аудитория в сравнение с рекорда през 2016 г., но повече в сравнение с всеки друг дебат в съвременната история на Съединените щати.

73 милиона и 100 хиляди зрители са проследили телевизионния сблъсък между Тръмп и Байдън. Данните отчитат само хората пред телевизионните екрани, но не и тези, които са използвали телефони и други устройства, за да гледат, както и броя на слушателите.

За сравнение, първият дебат между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън през 2016 г. е събрал 84 милиона зрители. Другият рекорд е от 1980 г., когато повече от 80 милиона са гледали Роналд Рейгън и Джими Картър.

В социалните мрежи не закъсняха и първите коментари.

Кристи Али, актриса: Не научих НИЩО! Нищо и от двете страни. Нямам представа какво ще направи другият кандидат. Пълна загуба на време. Най-скучният дебат в историята.

Андрю Янг, бивш кандидат-президент: Всеки гледал дебата, заслужава хиляда долара на месец.

Междувременно, организаторите на дебата обявиха, че ще има промени във формата, за да се осигури ред в следващите телевизионни дебати, планирани между 15 и 22 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Октомври започва с температури над 30 градуса
Октомври започва с температури над 30 градуса
Софийският университет открива новата академична година
Софийският университет открива новата академична година