НОВИНИ

Рафаел Надал отново ще играе на "Лейвър къп"

Домакин на отборната тенис надпревара през тази година ще бъде "Мерцедес-Бенц Арена" в Берлин между 20 и 22 септември

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:16, 22.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
рафаел надал срещна трудности класирането четвъртфиналите бризбейн
Слушай новината

Рафаел Надал, който по всяка вероятност играе своя последен сезон в професионалния тенис, ще се включи в следващото издание на отборния турнир "Лейвър къп", който през есента ще се проведе в Берлин, Германия (20-22 септември).

22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем се присъединява към Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев като четвъртия състезател в отбор Европа. От другата страна на мрежата засега потвърдените имена в състава на Света са Тейлър Фриц, Томи Пол и Алекс Де Минор.

За Надал това ще бъде четвърто участие в "Лейвър къп" след Прага 2017, Женева 2019 и Лондон 2022, като в британската столица той взе участие в мач на двойки заедно с Роджър Федерер, който всъщност бе и последен в кариерата на швейцареца.

"Много съм щастлив, че ще участвам на "Лейвър къп" за отбора на Европа. Пазя много специални емоции от тази надпревара в миналото, включително и тези от Лондон преди две години, когато играхме с Роджър за последно", заяви испанският тенисист.

"На този етап на кариерата ми искам наистина да се възползвам от всички възможности. Нямам търпение да играя в Берлин и да помогна на Европа да си върне трофея от "Лейвър къп", добави той.

Домакин на отборната надпревара през тази година ще бъде "Мерцедес-Бенц Арена" в Берлин между 20 и 22 септември, а Отборът на Света ще влезе в състезанието като шампион от последните две издания. Капитани на двата тима отново ще бъдат тенис легендите Бьорн Борг (Европа) и Джон Макенроу (Свят).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донесено от ледник
Донесено от ледник
АЯР разреши на АЕЦ "Козлодуй" да използва горивото на "Уестингхаус"
АЯР разреши на АЕЦ "Козлодуй" да използва горивото на "Уестингхаус"