НОВИНИ

Рафаел Надал се завърна с разгромен успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:11, 17.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
рафаел надал завърна разгромен успех

"Матадора" отнесе своя сънародник Пабло Кареньо-Буста с 6:1, 6:1 само за час и 14 минути игра при своето завръщане на корта по време на Мастърс турнира в Рим, където Рафа е деветкратен шампион.

Световният номер 2 изигра своя първи двубой след повече от половин година, но въпреки това тотално надигра Буста, който само преди дни достигна до полуфиналите на US Open.

Единствените трудности за Надал бяха още в първия гейм, когато му се наложи да отразява точка за пробив, но след като се справи не погледна повече назад. В четвъртия гейм самия той проби за 3:1 в своя полза и до края на сета не загуби гейм, за да го затвори след 6:1.

Във втория двамата отново си размениха по един сервис гейм за начало, след което "Краля на Клея" отново не даде шансове на своя опонент и след ново 6:1 стигна до крайния успех в срещата.

Въпреки тоталната си доминация Рафа показа колебания на първи сервис, вкарвайки едва 50% от първото си подаване. Когато успяваше обаче да го стори, той рядко губеше разиграванията, завършвайки с 79% успеваемост. Надал бе дори по-убедителен на второ подаване, печелейки 80% от точките.

В следващия кръг, 34-годишният испанец очаква победителя от срещата между Душан Лайович и Милош Раонич, които играят през днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С кворум на ръба депутатите започнаха работа
С кворум на ръба депутатите започнаха работа
Сладки панди отпразнуваха първия си рожден ден в Китай
Сладки панди отпразнуваха първия си рожден ден в Китай