НОВИНИ

Раненият Меси обвини Лапорта в лъжа

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 01.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Пари Сен Жермен Лионел Меси заяви, че се чувства ранен от думите на президентът на Барселона Жоан Лапорта.

През лятото аржентинецът напусна каталунците след 21 години в клуба, поради невъзможност да поднови договора си с отбора. След раздялата с 34-годишния играч президентът на клуба заяви, че се е надявал Лео да остане в клуба и да играе без да получава финансово възнаграждение. В интервю пред испанския всекидневник "Спорт" 6-кратният носител на отличието Златна топка сподели, че никой не го е карал да играе без пари.

"Истината е, че направих всичко възможно да остана в Барселона. В нито един момент не са ме молили да играя без заплащане. Уговорката беше да намаля заплатата си наполовина, което сторих мигновено. Винаги се стремя да подпомогна клуба. Със семейството ми не обмисляхме да напуснем Барселона. Думите на президента бяха неподходящи, не мисля че имаше нужда да го казва по този начин. Той просто прехвърли топката в моето поле, без да поеме отговорност за раздялата ми с клуба. Това поражда съмнения у хората за мен, които не заслужавам", коментира бившият футболист на Барселона.

Аржентинецът поясни, че след раздялата му с Барселона не е разговарял с Жоан Лапорта. Футболистът разкри, че със семейството му са решили да живеят в Барселона и добави, че се надява след края на професионалната си кариера да заеме ръководна длъжност в клуба.

Нападателят на парижани смята, че Барселона играе добре, след появяването на младите футболисти като Гави. Той очаква тимът да стане още по-добър със завръщането на контузените Серхио Агуеро и Усман Дембеле. Аржентинецът все още поддържа връзка със своя сънародник Кун Агуеро, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грузинската опозиция оспорва резултатите от местните избори
Грузинската опозиция оспорва резултатите от местните избори
Съдът е залят от жалби срещу зелените сертификати
Съдът е залят от жалби срещу зелените сертификати