НОВИНИ

Разпитаха приятелката на Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков. Каква е нейната версия (СНИМКИ)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:03, 23.02.2021 (обновена)
17321
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиан Николов Симона Цанкова.

Пред съда тя разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели.

Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиан и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

Снимки: Десислава Кулелиева

След като изпил пореден шот, Кристиан споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиан пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал, когато има изпити по време на сесии.

Симона не знае какво съдържа чая и крема. Всъщност част от защитната теза е, че тези хранителни добавки са причина да бъдат открити наркотици в кръвта на Кристиан.

В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгвали на разходка.

По време на катастрофата чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават. Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиан да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

В показанията ѝ имаше някои противоречия, за които тепърва ще се установи дали са ключови за процеса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля измести Барселона от топ 3 след шестата поредна победа
Севиля измести Барселона от топ 3 след шестата поредна победа
Връщат зрителите по стадионите в Англия в средата на май
Връщат зрителите по стадионите в Англия в средата на май