НОВИНИ

Реал (Мадрид) взе аванс в Бергамо, но Аталанта ще се бори до последно

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:16, 25.02.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Шампионска лига
реал мадрид взе аванс бергамо аталанта бори последно

Испанският шампион Реал (Мадрид) победи Аталанта като гост с минималното 1:0 в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Мачът в Бергамо се очакваше с особен интерес поради нескритите амбиции на домакините да докажат класата си пред именития съперник, но и заради сериозните кадрови проблеми пред Зидан, който изненада всички с решението си да замени на върха на атаката контузения Бензема с Иско. Партнираха му Марко Асенсио и Винисиус Жуниор.

Белите започнаха уверено, но без да създадат сериозно голово положение. То дойде в 17-ата минута, когато Форлан Менди се откъсна за светкавична контраатака, но беше спрян от Ремо Фройлер, който получи за това червен картон.

С човек по-малко домакините не свалиха гарда и през останалото време на срещата стояха напълно равностойно на "Белия балет" като в 21-ата и 42-ата минута създадоха сериозни ситуации, но без да стигнат до гол.

Едва в 86-ата минута Реал (Мадрид) се възползва от численото си превъзходство и след разбъркване, последвало ъглов удар Менди с бомбен изстрел откри резултата.

Въпреки минималното предимство на Реал, Аталанта подсказа, че ще се бори до последно и участието на четвъртфиналите ще се реши в Мадрид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уредите за измерване на вода, ток и парно стават дистанционни до 2027 г.
Уредите за измерване на вода, ток и парно стават дистанционни до 2027 г.
Москва се готви за "баричен трион"
Москва се готви за "баричен трион"