НОВИНИ

Реал завоюва рекордна Суперкупа на УЕФА при мечтан дебют за Мбапе

Испанците пречупиха Аталанта и вече са недостижими в класацията за въпросния трофей

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:50, 14.08.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Реал завоюва рекордна Суперкупа на УЕФА при мечтан дебют за Мбапе
Слушай новината

Реал Мадрид откри подобаващо новия сезон и завоюва Суперкупата на УЕФА. Селекцията на Карло Анчелоти матира Аталанта с 2:0 в мача за трофея, изигран на Националния стадион във Варшава.

Официален дебют за действащия носител на златото в Шампионската лига направи най-новото им звездно име - Килиан Мбапе, който постави името си сред голмайсторите още в първия си мач за испанците. Точен за мадридчани бе и Федерико Валверде. От своя страна футболистите на Джан Пиеро Гасперини имаха шансове да поразят испанската врата, но в крайна сметка останаха с празни ръце.

По този начин Реал обогати своята витрина с шеста Суперкупа на УЕФА и първа от 2022 година насам, докато италианците за първи път в своята история играха за въпросното отличие. Освен това "лос меренгес" излязоха начело във вечната класация по спечелени трофеи във въпросния мач.

Въпреки че испанците се настаниха първи в наказателното поле на своите съперници, италианците бяха тези, които първи можеха да поведат. В 25-та Мартен де Роон центрира, а Едер Милитао отклони топката, която срещна напречната греда на мадридчани. В добавеното време „белите“ се опитаха да отвърнат на удара чрез Родриго, но и неговият изстрел също среща гредата. Така двата отбора се оттеглиха при 0:0 на голямата почивка.

Бергамаските потърсиха пътя към гола още при подновяването на играта, а „лос меренгес“ също се активизираха повече в офанзивен план и това даде резултат. В 59-та минута „лос бланкос“ откриха резултата с първия си точен удар. Джуд Белингам изведе Винисиус, а той асистира на останалия сам Федерико Валверде, който нямаше проблеми да отбележи.

Тимът от Мадрид нанесе още един удар 9 минути по-късно. Винисиус проби от дясно и топката стигна до Белингам. Той подаде към Килиан Мбапе, който не остави шансове на Хуан Мусо с шут горния ляв ъгъл за 2:0.

До края на мача опасните положения не липсваха и пред двете врати, до нови голове не се стигна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ ново попълнение за Шумен
Второ ново попълнение за Шумен