Ричард Алибегов: Хората не желаят повече да работят в бранша, защото е крайно несигурен

от БНТ
07:31, 19.03.2021
5678
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Как ще се отрази затварянето на заведенията на собствениците им и на персонала и каква е тяхната реакция?

Хората не желаят повече да работят в този бранш, защото той е крайно несигурен - това заяви в "Денят започва" председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той обясни, че в момента ситуацията е като преди една година, но с разликата, че тогава са влезли от една много силна 2019 година и са били по-подготвени, а сега от бранша влизат в трети локдаун след много слаба година.

"Хората са на ръба. Финанси няма. Отворихме преди 15 дена, беше много сложно отварянето, тъй като това е много скъпо начинание. Върнахме хората от провинцията, наеха се квартири отново, мислехме, че няма да се стигне в нашия бранш до ново затваряне. Сега сме в същата ситуация", обясни Алибегов.

Той уточни, че проблемът с персонала е огромен. А най-големият проблем е, че не са сигурни, че това затваряне ще продължи 10 дена. По думите му това е нещо, което здравните власти трябва да намерят начин да гарантират пред обществото.

"Убедени сме, че този срок е поредният, който няма да бъде спазен. Толкова срокове имахме до момента, винаги се е стигало до един, до два, до три месеца", допълни Алибегов.

Гледайте още от "Денят започва"

Репортер: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сдружението за модерна търговия: Новите мерки са опасни за хората и за бизнесите
Сдружението за модерна търговия: Новите мерки са опасни за хората и за бизнесите
Ново, по-леко затваряне за района на Париж
Ново, по-леко затваряне за района на Париж