НОВИНИ

Рома и Милан поделиха по точка след голове в добавеното време

рома милан поделиха точка голове добавеното време
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 29.04.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Рома и Милан продължават битката за четвъртото място в Серия А, след като срещата по между им от 32-ия кръг завърши драматично 1:1 с два разменени гола в добавеното време.

Тами Ейбрахам даде преднина на римските вълци в 93-ата минута, но белгиецът Алексис Салемекерс изравни в 97-ата.

За отбора на Рома Крис Смолинг, Диего Йоренте, Рик Карсдорп и Джини Вайналдум бяха контузени, а Пауло Дибала седна на резервната скамейка. В отбора на Милан Алесандро Флоренци, Томазо Побега и Златан Ибрахимович не бяха на разположение, но пък Давиде Калабрия изтърпя наказание и беше в групата, както и излекувания Оливие Жиру.

Рома имаше огромен шанс да открие резултата в 34-ата минута, когато Леонардо Спинацола проби по крайната линия и подаде на Лоренцо Пелегрини, за да вкара от шест метра. Ударът му обаче се отби в тялото на съотборника му Ейбрахам.

Милан беше по-активен в началото на второто полувреме, като най-напред воле на Давиде Калабрия беше избито в корнер от вратаря, а след него и Фикайо Томори се размина с гол. След това дойде времето на Рома, като Ейбрахам не успя да уцели топката след като Тео Ернандес от Милан се размина. Рожер Ибанес пък рискува червен картон, хвърляйки се опасно в краката на Салемакерс, който се гласеше да стреля. Изстрел на Жиру от фаул пък се отби в стената и излезе в ъглов удар.

В 94-ата минута Мади Камара едва не подари гол на Милан, но в следващите секунди Рома поведе. Зеки Челик тръгна напред, след като отне топката от Шарл де Кателаере, подаде на Ейбрахам, който с един финт елиминира резервата Пиер Калулу и прецизно прати топката в долния ъгъл за 1:0. Но гостите от Милано не бяха казали последната си дума, тъй като в 97-ата минута Леао центрира към задната греда за мекото воле на Салемейкерс, изпратил топката между краката на Руи Патрисио за да изравни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Фриц, Алекс Де Минор и Камерън Нори продължават напред в "Мастърс" турнира в Мадрид
Тейлър Фриц, Алекс Де Минор и Камерън Нори продължават напред в "Мастърс" турнира в Мадрид
Хеттрик на Бензема за Реал Мадрид отказа Алмерия още през първото полувреме
Хеттрик на Бензема за Реал Мадрид отказа Алмерия още през първото полувреме