НОВИНИ

Росен Барчовски: Мечтая си да излезем от групите на Европейското

росен барчовски
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 13.08.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори специално за БНТ по-малко от месец преди началото на Европейското първенство.

"Лъвовете" попаднаха в група А с един от домакините Грузия, както и още съставите на Испания, Турция, Белгия и Черна гора, който замени Русия, след като тимът на "Сборная" беше изваден от надпреварата.

Барчовски разкри, че мечтае за това България да преодолее груповата фаза и да се класира за елиминационната фаза, която ще се проведе в Берлин.

"Искам да стоим равностойно. Не искам да имаме мачове, в които ни правят много голяма разлика. Разбира се, това е възможно да се случи и на най-добрите. Мечтая си да излезем от групите, но за това ще са необходими поне две победи или дори три. Много искам да отидем до Берлин и да изиграем поне един мач там. Това ми е мечта", заяви българският селекционер.

Наставникът, който класира "лъвовете" на първо европейско след 11-годишна пауза коментира още и термина "крив баскетбол", който той често използва за играта на своя тим.

"Ние играем много нестандартно. Действаме много агресивно и с една особена защита. Играе на ръба на риска и с много стрелба от тройката. Това не е много удобно на другите отбори", разкри Барчовски.

Накрая българският селекционер сподели и дали Евробаскет 2022 ще бъде последната изява с националната фланелка за натурализирания американец Дий Бост.

"На 99%, за съжаление, ще е така. Човекът даде много от себе си. Той имаше петгодишен договор, а то станаха близо осем. Всеки път той играе на мускули и вече това стана прекалено", завърши Росен Барчовски.

Цялото интервю с Росен Барчовски очаквайте в неделя от 12.30 часа в предаването "Арена спорт" по БНТ 1.

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: За да се върне на власт, Борисов лъже от сутрин до вечер
Корнелия Нинова: За да се върне на власт, Борисов лъже от сутрин до вечер
ФБР иззе документи с гриф "строго секретно" от имението на Доналд Тръмп
ФБР иззе документи с гриф "строго секретно" от имението на Доналд Тръмп