НОВИНИ

Румен Христов: Мястото на СДС е в коалиция с ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 28.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на СДС Румен Христов се противопостави категорично на призивите за напускане на коалицията с ГЕРБ. В "Говори сега" той изтъкна, че има решение на Националния съвет за съвместно участие на парламентарните избори с ГЕРБ и споразумението между двете партии е в сила до края на съществуването на 47-ото Народно събрание.

По думите на Христов Националният изпълнителен съвет на СДС няма правомощията да решава дали партията ще е част от коалиция или не, защото подобни решения се взимат от Националния съвет.

"Ще бъдем в тази коалиция, защото нам е нашето място", заяви Румен Христов.

Той отчете, че след последните избори СДС е изпратило трима депутати в 47-ия парламент - двама от партията и един от гражданската квота. Сините са получили около 13 000 преференции.

След 6 месеца партията трябва да избере ново ръководство, защото мандатът на сегашното изтича. Румен Христов заяви, че ще се кандидатира отново за лидерския пост. Изтъкна, че е изпълнил обещанието си да върне СДС в народното събрание.

В "Говори сега" Христов каза още, че ГЕРБ-СДС ще бъде конструктивна, но тежка опозиция в 47-ия парламент. Биха дали обаче и 100 дни толеранс на евентуалния нов кабинет.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сити се справи с Уест Хям в снежния Манчестър
Сити се справи с Уест Хям в снежния Манчестър
Сасуоло нанесе втора поредна загуба на Милан в Серия "А"
Сасуоло нанесе втора поредна загуба на Милан в Серия "А"