НОВИНИ

Съдът остави в ареста втория задържан за жестокото убийство в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:57, 15.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:47 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Съдът остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов. Той е помагал при укриването на трупа на 41-годишния Кристиян Пеев. Части от неговото тяло бяха намерени в канализационна шахта в центъра на София в събота вечерта.

Съдът реши, че има реална възможност обвиняемият да извърши нови престъпления. Демонстрирал устойчива психика и неприемливо поведение. Съдът намира, че Константин е личност с висока обществена опасност. Решението е взето и заради широкия обществен отзвук.

Суботинов е обвинен в лично укривателство при жестокото убийство в центъра на София. Той сам признава за действията си пред полицията. Доказателствата до момента сочат, че не е участвал в убийството и разчленяването, а се явил след това, за да помогне на Веско Вълчинов с укриването на останките.

Константин Суботинов помогнал с много действия на обвиняемия Вълчинов. Купил заедно с него препарати за почистване, чували и лопата, а след това изкопал дупките в гората над Бояна, посочиха от прокуратурата.

Защитата изтъкна, че това е инцидентна проява на Суботинов и поиска по-лека мярка.

Адвокат Мирчев заяви, че клиентът му досега не е стъпвал в полиция, работел на две места - в известен столичен клуб като барман и като доставчик. Също разкрил цялата истина пред полицията. Буквално завел разследващите при останките и показал предметите, свързани с убийството.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка, въпреки че не намира опасност лицето да се укрие.

Мярката подлежи на обжалване.

Дълг от 2 000 лв. е вероятният мотив за жестокото убийство в София

Задържан за убийството е 32-годишният Веско Вълчинов. Криминалните психолози го описват като комплексиран, зъл и отмъстителен. Убийството е извършено на 8 срещу 9 август през нощта в апартамента на обвиняемия. Кристиян Пеев е обявен за издирване от свой близък два дни по-късно.

Обвиняемият Вълчинов и жертвата Пеев са били приятели от няколко години. Вълчинов е бивш барман, към момента безработен. Не е ясно кога и по какъв повод убитият Кристиян е дал на Веско 2000 лева назаем. Имали планове Кристиян да финансира Веско за търговия с криптовалута и от печалбата обвинения за убийството да върне на жертвата си и стария дълг. Този техен проект обаче претърпял провал още преди да е стартирал и това вероятно е бил ключът към решението за убийството.

Така на 8 август Веско поканил в дома си Кристиян, но оказва се не на гости, а за да го убие.

След убийството, обвиняемият разчленява трупа в банята. Част от останките изхвърля в канализацията, а другите опакова в найлонови чували. Излиза и отива на среща с 24-годишния Константин Суботинов. Убеждава го да му помогне да скрият останалата част от трупа. Ден по-късно близък на жертвата обявява Кристиян за изчезнал, тогава разследващите влизат в следите на Веско Вълчинов и стигат до Суботинов.

Откриха тяло в шахта в центъра на София

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апоел Беер Шева пристигна в София за реванша с Левски
Апоел Беер Шева пристигна в София за реванша с Левски
Радомир Стоянов се размина със схватка за бронза на световното по борба до 20 г., още четирима чакат за репешаж
Радомир Стоянов се размина със схватка за бронза на световното по борба до 20 г., още четирима чакат за репешаж