НОВИНИ

С валежи и днес, и утре

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 15.08.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Времето
Слушай новината

През нощта валежи и гръмотевици имаше главно в Източна България, включително и на морския бряг. На картата се виждат падналите мълнии. Количествата валеж не са големи, но вятърът в източните райони от страната и по Черноморето е силен, с пориви до около 70 – 80 км/ч и посока от североизток, което причини и опасно усилване на вълнението на морето по крайбрежието, до около 3 – 4 бала, с височина на вълните над 2 метра.

В следобедните часове в източната половина от страната вятърът ще остане с посока от североизток, умерен. Ще има райони с валежи и гръмотевици, а максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - 26°.

През нощта превалявания ще има на места в планинските райони и в Източна България, където ще продължи да духа умерен североизточен вятър.

И утре в отделни райони от страната ще има валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони и временно силен, от североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

И по Черноморието на отделни места ще има валежи, главно преди обяд. Ще продължи да духа умерен, временно силен североизточен вятър.

Максимални температури ще са от 27°до 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще остане около 4 бала.

И в планините утре ще има райони с превалявания от дъжд, а вятърът ще е силен, с посока от изток.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, с условия за следобедни превалявани главно в планинските райони, с по-голяма вероятност в събота и неделя, а температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания е първият финалист на световното първенство по футбол за жени след трилър срещу Швеция
Испания е първият финалист на световното първенство по футбол за жени след трилър срещу Швеция
Академик Пловдив удължи договора на Джейлън Минет
Академик Пловдив удължи договора на Джейлън Минет