НОВИНИ

Съдът отказа да раздели близнаците от Цалапица в отделни килии

 Атанаска Бакалова
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 05.01.2024 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с искане задържаните за убийството на сина ѝ Димитър - Борислав и Валентин Динкови, да бъдат държани в отделни килии. За съдебното решение съобщи самата тя в профила си във Фейсбук. По думите ѝ молбата е отказана без обяснение на мотивите.

Още вчера стана ясно, че решението на съдията по делото е близнаците да останат в обща килия, докато са в следствения арест. Те са с мярка задържане под стража от 29 септември миналата година. До този момент ръководството на затвора в Пловдив не е получавало специални указания от съда двамата да бъдат настанени в отделни спални помещения. Последното заседание срещу близнаците беше на 1 декември.

Преди дни Бакалова подаде молба до Районния съд в Пловдив с искане Борислав и Валентин Динкови да бъдат преместени в отделни килии в ареста. Според нея така близнаците имат възможност да уговорят благоприятна за тях версия. А това, по думите ѝ, ще попречи на делото.

Двамата братя са задържани за укривателство на тялото на убития в Цалапица Димитър Малинов. Издирваният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов беше задържан на 29 ноември миналата година. Рангел Бизюрев беше арестуван в Дания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сабаленка - Азаренка и Рибакина-Носкова са полуфиналите в Бризбейн при дамите
Сабаленка - Азаренка и Рибакина-Носкова са полуфиналите в Бризбейн при дамите
Няколко държави от Шенген поддържат трайно проверки по вътрешните граници
Няколко държави от Шенген поддържат трайно проверки по вътрешните граници