НОВИНИ

Салпаров: Не очаквам някой да е вярвал, че ще направим чудеса и ще бием

теодор салпаров търсят помогнеш националния отбор откликнеш
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 21.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

България не успя да се противопостави на Бразилия на старта на втория турнир във волейболната Лига на нациите (VNL), който се провежда в Орлеан, Франция. Тимът ни отстъпи с 0:3 (22:25, 17:25, 15:25) пред един от фаворитите в надпреварата.

Либерото на тима Теодор Салпаров, който направи завръщане в състава на "лъвовете", говори след срещата.

"Това е отбор, срещу когото, колкото и да водиш, трябва да играеш до последната топка в гейма и мача, защото никога не се предава. Имат изпълнители на много високо ниво на всички постове и го показаха. Много се надявах да спечелим стартовата част, за да можем да останем по-дълго в мача, защото това е много голям опит за тези млади момчета, някои, от които за първи път играят срещу Бразилия и виждат каква е разликата в световния волейбол. Не очаквам някой да е вярвал, че ще направим чудеса и ще бием. Със сигурност има и плюсове, които ще се извадят от този мач за нашия отбор", заяви Салпаров.

В следващия мач се изправяме срещу Канада. Двубоят е на 22 юни от 17:30 ч. наше време.

"Старши треньорът и щабът ще направят нужните изводи и ще видим къде трябва да добавим в нашата игра. Мисля, че имаме много големи резерви на елемента сервис. Имаме много резерви там и смятам, че ако ни влезе началния удар срещу Канада, ще стане по-лесно и за нашата блокада и за нашата защита", коментира още либерото след мача.

"Срещу Канада това ще бъде ключово - да ги изкараме от мрежата и да можем да се групираме на двоен и троен блок, да пипнем и някоя топка да извадим, за да може да имаме възможност да правим брейк точки. Ще наблегнем на това през утрешния почивен ден и излизаме да се борим, защото е решаващ мач. Това са отбори от "нашата черга" както се казва, с които се борим да не изпадаме", завърши Теодор Салпаров.

Бразилия се намира на трета позиция във временното класиране с 4 победи и 1 загуба от 5 мача. България е на 11-та позиция с 1 победа и 4 загуби, като има 5 точки в актива си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Случва ли се промяна в съдебната система - коментар на Емануил Йорданов и Красимир Мазгалов
Случва ли се промяна в съдебната система - коментар на Емануил Йорданов и Красимир Мазгалов
Сигнал за лоши битови условия в кравеферма в пловдивското село Богданица
Сигнал за лоши битови условия в кравеферма в пловдивското село Богданица