НОВИНИ

Саутхемптън спря победната серия на Челси

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:31, 20.02.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Европейски футбол
саутхемптън спря победната серия челси

Отборите на Саутхемптън и Челси поделиха точките след равенство 1:1 в първия двубой от съботната програма на 25-ия кръг в английската Висша лига.

Равенството прекъсна серията на "сините" от Лондон от четири поредни победи в първенството, докато за домакините от Саутхямптън това бе първа шампионатна точка след шест последователни поражения от 4 януари, когато победиха с 1:0 Ливърпул.

„Светците“ изиграха добро първо полувреме на „Сейнт Мерис“ и поведоха заслужено след гол на новата придобивка Такуми Минамино, който дойде през зимата под наем от Ливърпул. Японецът реализира технично след страхотен пас в коридор на Нейтън Редмънд.

През втората част възпитаниците на Томас Тухел увеличиха агресията в играта си и стигнаха до равенство след точно изпълнен наказателен удар от Мейсън Маунт.

Последваха по-добри минути за гостите, но „светците“ бяха близо до връщане аванса в резултата, когато изстрелът с глава на Яник Вестергор се отби от напречната греда. В крайна сметка, двата отбора не се победиха, като Саутхемптън спря поредица от шест последователни поражения в Лигата. Тимът е 13-и с 30 точки. Челси продължава без загуба след идването на Тухел, заемайки четвъртата позиция с актив от 43 пункта.

В следващите си срещи „светците“ гостуват на Лийдс в отложен мач, докато за „сините“ предстои гостуване на Атлетико Мадрид в първи осминафинал от Шампионска лига, преди домакинство на Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел: Русия непрекъснато въвлича страните от ЕС в хибридни конфликти
Меркел: Русия непрекъснато въвлича страните от ЕС в хибридни конфликти
Локомотив (Пловдив) се включи в битката за титлата след победа с 3:2 над Лудогорец
Локомотив (Пловдив) се включи в битката за титлата след победа с 3:2 над Лудогорец