НОВИНИ

СДВР отрече да са правени обиски в дома на майката на протестиращ

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:18, 21.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Полицията категорично отрече информацията, че са били правени обиски в дома на майката на Тихомир Василев - един от активните протестиращи на Орлов мост и член на гражданската платформа "Изправи се.БГ".

Полицията е реагирала на сигнал за незаконно производство на алкохол в трафопост. Той бил отдаден под наем на брата на Тихомир Василев.

Операцията се е провела в четвъртък и е започнала около 11 часа. Мъжът има криминална регистрация през 2012г. Не са извършени никакви претърсвания, изземвания и други действия по НПК, уточниха още от полицията.

Полицейската операция е проведена по линия на незаконно разпространение на незаконни акцизни стоки от служители на Икономическа полиция и е по сигнал на граждани.

Добромир Брешков, началник на отдел "Икономоческа полиция" към СДВР: Категорично заявявам, че не е имало разбиване. При влизането колегите са установили казан за ракия. Той е предаден на колегите с протокол за доброволно предаване. Не е имало други лица, негови близки и роднини. В сигнала се твърди, че в този трафопост се произвежда незаконна ракия и се събират лица, които я консумират. ЧЕЗ е собственк на трафопоста и са го дали под наем на човека, който е установен на обекта. Нищо общо няма с наркотиците и тези хора, които се спрягат по медиите нито са разпитвани, нито са викани и нямат нищо общо със самия случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов е на 1/2-финал в Австрия
Димитър Кузманов е на 1/2-финал в Австрия
Акрапович е треньор №1 за юли
Акрапович е треньор №1 за юли