НОВИНИ

Селекционерът на Черна гора: Предстои ни здрава битка, шансовете са 50:50

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:28, 23.03.2023
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Черна гора Миодраг Радулович и капитанът на отбора Стеван Йоветич дадоха съвместна пресконференция преди утрешния мач срещу България на старта на квалификациите за Евро 2024.

Двубоят в Разград е с начален час 19.00, а срещата ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg

Наставникът на черногорците обяви, че всички в неговия тим са готови за сблъсъка с "лъвовете", а самият той определи шансовете на двата тима като 50:50.

"Стартът е важен във всяко едно състезание. Подготвихме се много добре за българския отбор, анализирали сме ги и отборно, и индивидуално. Мога да кажа, че сме анализирали противника до детайли. От първите минути ще се опитаме да наложим нашия стил България е млад отбор с нов треньор, от който е получил тласък в развитието си, нова енергия. Момчетата знаят колко е важен добрия старт. Да, утрешният мач не решава нищо, но искам да отговорим на един агресивен български стил. И когато имаме възможности, когато имаме шанс с топката, имаме качества да ги завършим. За мене шансовете са 50:50. Очаквам безпощадна борба без много сметки, България ще има шансове, ние също. Надявам се на мъжка игра, накрая да победи по-добрият. Предстои ни здрава битка, но се надявам да е коректна", започна Радулович.

"Всеки мач е сам за себе си. Утре ще срещнем един отбор, който играе пред своя публика. Анализирали сме грешките си, които някой път са от голямо желание, някой път просто проспиваме първото полувреме. От първата минута искам концентрация и агресия, това са нашите качества", допълни той.

Селекционерът на "храбрите соколи" анализира и групата, в която освен България и Черна гора са още тимовете на Сърбия, Унгария и Литва.

"Нямаме гиганти като Нидерландия и Англия, както в предишните квалификации. Но имаме Сърбия и Унгария, а и България. Но утрешният мач е превъзходна възможност да покажем своя си квалитет. Утре излизаме с пълни сили. Не мислим за втория мач със Сърбия. Но знаем, че един добър резултат ще докара още наши доволни фенове на втората квалификация", сподели Миодраг Радулович.

Междувременно звездата и капитан на черногорците Стеван Йоветич изказа добро мнение за българския национален отбор и селекционера Младен Кръстаич, като прогнозира, че и "лъвовете" и "храбрите соколи" ще се борят за 2-то място в групата.

"Добре познавам българския футбол. Не се изправяме за първи път срещу вашия национален отбор. Имам добро мнение, тъй като имате нов селекционер и млади играчи. Кърстаич е добър треньор, който дава нова енергия на отбора. Групата ни е трудна, но всеки отбор има качества", започна нападателят.

"Сърбия е фаворит, защото има нещо повече от останалите. Може би една идея по-добър състав. Няма атрактивни имена, но групата е тежка и трудна, според мене. Смятам, че и ние, и България ще се борим за 2-то място", коментира Йоветич.

Накрая бившият играч на Манчестър Сити, който до преди месец лекуваше травма разкри и дали ще е готов да изиграе целия мач в Разград.

"Чувствам се добре и ще решим със селекционера по какъв начин да бъда използван в следващите мачове. Не искам да вкарвам допълнително напрежение в себе си, мислейки си, че това може да е последният ми шанс да играя на голямо първенство с Черна гора", завърши Стеван Йоветич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Левски ще подкрепи футболния клуб със сумата, която дължи на НАП
БК Левски ще подкрепи футболния клуб със сумата, която дължи на НАП
Тотнъм е набелязал заместник на Антонио Конте
Тотнъм е набелязал заместник на Антонио Конте