НОВИНИ

Селекционерът на Люксембург Люк Холц: Беше трудно да се играе на този терен

Националният отбор на България завърши при нулево равенство в домакинството си на Люксембург в трета среща от група 3 в Дивизия „С“ на турнира Лига на нациите.

Селекционерът на Люксембург Люк Холц: Беше трудно да се играе на този терен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 12.10.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Люксембург Люк Холц бе доволен от представянето на своя отбор в двубоя срещу България, завършил при нулево равенство. Той обаче обърна внимание на лошото състояние на тревното покритие на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Доволен съм от представянето. Беше трудно да се играе футбол на този терен. Представихме се добре в психологически аспект. Имаше много странни отсъждания на съдията. Не разбрах защо не показа червен картон още в четвъртата минута. Имаше подобна ситуация и в 70-ата минута. Видяхме повторенията и считаме, че трябваше да има червен картон. Не знаем защо той не използва системата ВАР", каза след мача Холц.

"Жерсон Родригес не е играл достатъчно в последните месеци и няма как да изиграе два пълни двубоя сам в рамките на няколко дни. Групата е тежка. Вече имаме една точка и ще изчакаме резултата от мача между Беларус и Северна Ирландия. Целта ни в момента е да се изкачим в класирането и да не бъдем последни в групата", заяви още селекционерът на Люксембург.

"Бяхме подготвени за това състояние на терена. То предразполага към повече битка. На този терен трудно може да се играе футболът, на който разчитаме", завърши Люк Холц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Падеш събират подписка срещу разширяването на дом за възрастни
В село Падеш събират подписка срещу разширяването на дом за възрастни