НОВИНИ

Сержи Роберто преподписа с Барса за още една година

сержи роберто преподписа барса една година
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 10.06.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Барселона Сержи Роберто подписа едногодишно удължаване на договора си, като новата му сделка изтича през 2023, потвърдиха от пресслужбата на клуба.

„Барселона и Сержи Роберто постигнаха споразумение за удължаване на договора му до 30 юни, 2023. Откупната клауза на играча ще бъде 400 млн. евро“, разкриха от каталунците в свое изявление, описвайки 30-годишния футболист като „истински блауграна“.

Според информациите, Роберто се е съгласил на 60-процентово намаление на заплатата, за да остане в тима. Испанецът ще получава по 5 млн. евро на година, в продължаващите опити на клуба да намали работните заплати. Дълговете на испанския колос достигнаха 1.3 млрд. евро на старта на миналия сезон, като приблизително 390 млн. евро са свързани с финансови възнаграждения на футболисти.

Сержи Роберто все още не е играл под ръководството на Шави Ернандес, след като травма на подколянното сухожилие го извади от терените за по-голямата част от изминалата кампания. След като излезе от школата на Барса Ла Масия, Роберто дебютира с фланелката на „блаугранас“ през 2011 на 19-годишна възраст. Той има изиграни 316 мача за клуба, като универсалността му е особено ценена, имайки предвид факта, че е играл както в центъра на полузащитата, така и на десния бек.

„В този клуб през половината ми живот и се надявам да се наслаждавам отново и да донеса радост на феновете“, коментира той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Бонев триумфира в изпитанието Златен тур от Европейска лига по конен спорт
Ивайло Бонев триумфира в изпитанието Златен тур от Европейска лига по конен спорт
Наредиха Мартин Петров сред най-добрите футболисти в историята на Волфсбург
Наредиха Мартин Петров сред най-добрите футболисти в историята на Волфсбург