НОВИНИ

Шампионът в НБА Денвър Нъгетс започна плейофите с успех над Лос Анджелис Лейкърс

Минесота Тимбъруувс, Ню Йорк Никс и Кливланд Кавалиърс също започнаха сериите си с победи

никола йокич трипъл дабъл успеха денвър гостуващия лос анджелис лейкърс 119107 нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:25, 21.04.2024
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Никола Йокич вкара 32 точки и взе 12 борби, а защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс се справи със силата на ЛеБрон Джеймс и Лос Анджелис Лейкърс със 114:103 в първа среща от плейофа на Запад.

Още двама от важните играчи на Нъгетс доказаха, че неслучайно имат статут на звезди, след като във важната среща също записаха дабъл-дабъл. Джамал Мъри вкара 22 точки и прибави 10 подавания, а Антъни Гордън остана с 12 точки и 11 рибаунда. Близо до такъв резултат остана Майкъл Портър-джуниър, приключил мача с 19 точки и 8 отскочили от таблото топки.

За Лейкърс Джеймс приключи мача с 27 точки, а Антъни Дейвис остана с 32 и 14 борби. Въпреки сериозното участие в мача на въпросните двама лидери на тима, Лейкърс търпи девета поредна загуба от този противник. За Леброн пък това е лично четвърта загуба в първа среща от елиминациите от 17 участия.

Кентавиус Колдуел-Поуп, който вкара всичките си 12 точки в мача след почивката, се превърна в един от триото перфектни стрелци от тройката, когато Нъгетс поведоха със серия от 13:0 в началото на третата част.

Майкъл Портър се представи отлично в мача, както треньорът и Майкъл Малоун прогнозира, че ще го направи, след тежка седмица за семейството му. Един от по-малките му братя Кобан Портър беше осъден на шест години затвор за причинила смърт катастрофа при шофиране в нетрезво състояние в петък. Друг негов брат – гардът на Торонто Джонти Портър, наказан от НБА за залагане на баскетбол и разкриване на поверителна информация на други участници в залагания, ще бъде изправен пред съда.

Минесота се справи у дома с Финикс със 120:95 и също започна серията с успех в първия кръг на Западната конференция. Антъни Едуардс вкара 18 от всичките си 33 точки в третата част на мача, а също така взе 9 борби. Карл Антъни Таунс добави 19 пункта, а Никиейл Александър-Уокър приключи с 18 точки, при 7 от 12 изстрела от игра. Руди Гоберт сякаш нямаше ден при стрелбата с 14 точки, но пък взе 16 борби под кошовете, за да помогне за първата победа на Горските вълци в първи плейофен кръг от 20 години насам.

Кевин Дюрант остана с 41 точки и 11 точни изстрела от 17 игрови. Гостите от Финикс изоставаха в средата на мача, най-вече заради Дюрант успяха да намалят преднината на Минесота в началото на четвъртата четвърт, но не достатъчно за обрат. Дивайн Буукър остана с 18 точки, а Брадли Бийл с 15.

Ню Йорк Никс победи Филаделфия със 111:104 на старта на елиминациите на Изток, като с по 22 точки за тях се отличиха Джош Харт и Джейлън Брънсън. Много силно игра и Дюс Макбрайд с 21 точки, които бяха фундаментални, за да не се допусне обрат.

Макбрайд реално вкара 13 точки във втората част, когато Джоел Ембийд трябваше да напусне, тъй като изглеждаше, че наранява отново оперираното си ляво коляно при забивка. Но Ембийд се завърна и изведе 76-ърс. Но Джош Харт отбеляза няколко важни тройки през четвъртата четвърт, за да помогне на Никс да се измъкнат. Също така Харт добави и 13 борби в мача.

Кливланд Кавалиърс откри плейофите в НБА с победа в плейофната серия срещу Орландо Меджик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Алексиев е абсолютен шампион на турнира по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум"
Алекс Алексиев е абсолютен шампион на турнира по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум"
Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация
Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация