НОВИНИ

Ще спре ли пропадането на Ливърпул срещу РБ Лайпциг?

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:20, 10.03.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
спре пропадането ливърпул лайпциг

"Мърсисайдци" се намират в много тежък етап от сезона, като загубиха 3 от последните си четири двубоя във Висшата Лига и ще се опитат тази вечер да съхранят аванса си от първия двубой срещу Лайпциг, спечелен с 0:2.

Реваншът, по подобие на първия сблъсък, ще се изиграе на "Арена Пушкаш" в унгарската столица Будапеща заради мерките, свързани с разпространение на COVID-19.

Ливърпул ще влезе в двубоя, след като загуби последните си 6 домакинства, които все пак се състояха на "Анфийлд". Тези поражения обаче доведоха до криза у "червените" и тази вечер изглежда подходяща за това момчетата на Юрген Клоп да се върнат на правилния път.

Извън сметките на Клоп за пореден път са стълбовете в отбраната Върджил ван Дайк и Жоел Матип, както и Джо Гомес и капитанът Джордан Хендерсън.

В същото време играчите на Юлиан Нагелсман нямат какво да губят и ще се хвърлят в опит да стигнат до обрат и място в 1/4 финалите на Шампионската Лига.

За последните си 9 двубоя, "биковете" записаха 8 успеха, а единственото им поражение дойде именно от Ливърпул в първия сблъсък преди три седмици.

Големият отсъстващ за символичните гости ще бъде унгарецът Доминик Собослай, който е трайно контузен, а аут за двубоя е и Конрад Лаймер.

Германският клуб със сигурност има своите по-нататъшни амбиции в турнира предвид факта, че през миналата година играчите на Нагелсман бяха полуфиналисти в турнира.

В исторически план обаче загуба с 0-2 като домакин в първия мач е най-трудният за преодоляване резултат в Шампионската Лига. Само един отбор е успявал да го стори и това беше през 2019 година, когато Манчестър Юнайтед загуби с 0-2 от ПСЖ на "Олд Трафорд", но след това смълча "Парк де Пренс" след успех с 1-3, и така "червените дяволи" продължиха напред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМА поставя "Астра Зенека" до 14 март на направилите онлайн резервация за ваксина
ВМА поставя "Астра Зенека" до 14 март на направилите онлайн резервация за ваксина
Учениците от 5. до 12. клас в област Ямбол ще учат онлайн
Учениците от 5. до 12. клас в област Ямбол ще учат онлайн