НОВИНИ

Силен Александър Везенков подпечата финала на Олимпиакос в Крит

Българинът отново показа, че е в добра форма и бе сред ключовите фактори за третата поредна победа на гърците в контролите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
22:56, 14.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Снимка: novasports.gr
Слушай новината

Александър Везенков и Олимпиакос си проправиха път до финала на приятелския турнир в Крит. Бългринът и неговите съотборници матираха Виртус Болоня със 78:66 във втория полуфинал от надпреварата, който се изигра на въпросния остров.

Това се оказа достатъчно за селекцията на Йоргос Барцокас да запази пълния си актив в контролите и да запише трети пореден триумф. Утре (неделя) Везенков и компания ще спорят с Фенербахче, който отказа Армани Олимпия Милано с 81:76 в първия полуфинал. Финалът е от 20:30 часа българско време.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)


Високата резултатност бе водещ фактор в откриващите минути, а италианците се възползваха повече от този факт и в края на встъпителния период се настаниха трайно на лидерската позиция за аванс от 6 точки. Символичните домакини нанесоха минимален удар при откриването на следващата десетка, когато за кратко взеха връх в резултата, но отборът от Болоня влезе в релси и без особени проблеми поведе с двуцифрена преднина, за да се оттегли в съблекалнята при 42:38 в своя полза.

Стартът третата част предложи доста по-сериозна доза интрига и това се отрази на светлинното табло, където водачеството често сменяше своя притежател, но този път гърците имаха последната дума и след 30 минути игрово време се отскубнаха с 3-точков актив. „Червено-белите“ се погрижиха да вземат глътка въздух в заключителната четвърт и да удържат италианския щурм, което бе достатъчно да сложат точка на спора.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)


Везенков бе селектиран в стартовата петица и за пореден път показа, че се намира във форма. Българският национал имаше ключови изяви за обрата през второто полувреме и постави името си сред реализаторите. Крилото остави на сметката си 15 точки, 3 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки за 20 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 5/5 от средна дистанция, 1/5 зад дъгата и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Алек Питърс се отчете с 16 точки и 5 борби за "червено-белите". Моузес Райт има 12 и 7 овладени под двата ринга топки, Тайлър Дорси се разписа с 10 точки.

Анте Зизич отвърна с 13 точки и 7 борби за Виртус. Уил Клайбърн (5 овладени под двата ринга топки) и Матю Моргън реализираха по 11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова стана шампион на турнир по карате в Австрия
Ивет Горанова стана шампион на турнир по карате в Австрия
Душан Керкез: Много ме радва това, че не допуснахме попадение
Душан Керкез: Много ме радва това, че не допуснахме попадение