НОВИНИ

Симеон Деянов е 19-и в националния шампионат на Швеция

Симеон Деянов
Снимка: Българска федерация ски
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 26.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Водещият български ски бегач Симеон Деянов зае 19-о място в масовия старт на 30 км, свободен стил, съобщиха от Българската ски федерация.

Той сподели, че условията са тежки, а боледуването от коронавирус има своето значение. Състезателят трябваше да участва на Олимпийските игри в Пекин, но възстановяването му от заразата протече по-бавно.

„В момента се намирам на националния шампионат, на Швеция в Питеа. На 30 км свободен стил масов старт и заех 19-ата позиция, а на 15км класика индивидуален старт заех 40-то място. Националния шампионат не тръгна по най-добрия начин за мен със слабо бягане на 15 км, но вчера успях да бягам по-добре и лека по-лека се усещам че се възстановявам и че тялото ми отговаря по-добре на тежките натоварвания след ковид. Условията са доста тежки за състезаване, плюс градус през деня и нощта я прави изключително мека/киша и бавна, също така пистата е доста тежка с дълги и стръмни изкачвания", разказа той.

В понеделник приключва първата част от шампионата с 50 км индивидуален старт.

„Продължаваме по програма със спринт свободен, надявам се и там да се представя на ниво също така това ще бъде определящо за кой отбор ще бягам на щафетата 10 км свободен, за първия или за втория ден след това. Но, с класирането ми на 30-км предполагам, че ще съм включен в първия отбор. В понеделник ще бъде последния старт от националния шампионат 50 км индивидуален старт и с това, ще приключи първата част от шампионата“, коментира от Швеция Симеон Деянов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция затвори временно Босфора за корабоплаване заради морска мина
Турция затвори временно Босфора за корабоплаване заради морска мина
Американската "Евровизия" е факт - изпълнители от всеки щат се впускат в битка за най-добра песен
Американската "Евровизия" е факт - изпълнители от всеки щат се впускат в битка за най-добра песен