НОВИНИ

Слабо затопляне днес с повече слънце в планините

слабо затопляне повече слънце планините
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 13.11.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи в следобедните часове.

Над планинските райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 13°.

По Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места и мъгла. Следобед видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14 - 15°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 5°.

През първите дни от новата седмица преди обяд на много места ще бъде с мъгли или ниска слоеста облачност, като в отделни райони е възможно и да преръмява.

В сряда температурите ще се повишат с 2 - 3 градуса, но през следващите дни отново ще тръгнат надолу. Ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ денонощие продължава издирването на Александър от Перник
Второ денонощие продължава издирването на Александър от Перник
Очертанията на войната: Как Русия изгуби Херсон и войната
Очертанията на войната: Как Русия изгуби Херсон и войната