НОВИНИ

Слънчево, горещо, но и много ветровито време утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 20.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Предимно слънчево и горещо ще се задържи времето до края на деня, в комбинация със слаб южен вятър. Температурите ще се повишат и в повечето райони максималните ще са между 27° и 32°, по Черноморието - от 23° до 27°, в София около 28°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен и в много райони там е в сила предупреждение от първа степен за пориви на вятъра до около 80 км/ч.

В следобедните часове от северозапад на югоизток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места за кратко ще превали. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа до умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Максималните температури ще са между 29° и 33°, температурата на морската вода е 22 - 24°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци в следобедните часове, когато само на изолирани места ще превали краткотрайно.

Ще бъде много ветровито със силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са от 16° до 27°.

Слънчево време ще преобладава и на Балканите, с временни увеличения на облачността над северозападните райони, но само на отделни места там ще превали.

У нас и в близките дни ще се задържи горещо и предимно слънчево. В следобедните часове в сряда ще превали главно на места в Западна България и в планините. На повече места и по-интензивни ще са валежите в четвъртък, когато ще има условия и за градушки. В петък и събота отново ще е слънчево, с малка вероятност за валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста
Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста
Илияна Йотова: Надявам се, че утре правителството и министрите ще получат своето доверие
Илияна Йотова: Надявам се, че утре правителството и министрите ще получат своето доверие