НОВИНИ

Слънчево и горещо остава времето днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 13.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието между 27 и 30 градуса. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

И утре над страната ще е слънчево и още по-топло, в сравнение с днес.
Обявено е предупреждение от първа степен - код жълто за 20 области в Западна и Централна България. Очакваните температури са между 33 и 38 градуса, малко по-ниски на места в Източната част на страната. Вятърът ще е слаб до умерен от изток.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури ще са между 27 - 30°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 22 градуса на Алеко, до 30 в Банско. В Боровец и Пампорово - около 25 - 27 градуса.

Не само у нас, а и на целия Балкански полуостров ще е слънчево. Над крайните северозападни ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд и временно усилване на вятъра. Температурите ще останат по-високи от обичайните.

У нас и в четвъртък ще бъде горещо, в по-голямата част от страната - и слънчево. Изолирани превалявания не са изключени в планинските райони в Западна България. По-мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива в петък. Вече на повече места в Западна България ще превали и прегърми. В тези райони и дневните температури ще са малко по-ниски. През почивните дни отново в западните райони ще има валежи и гръмотевици, на повече места в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жозе Моуриньо посочи най-добрия играч на УЕФА Евро 2020
Жозе Моуриньо посочи най-добрия играч на УЕФА Евро 2020
Създадоха библиотека от изхвърлени книги в Турция
Създадоха библиотека от изхвърлени книги в Турция