НОВИНИ

Слънчево време днес

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 30.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 5° и 1°, но през деня със слаб до умерен вятър от юг-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна България, но само на изолирани места ще превали слаб дъжд, в планинските райони - сняг.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините в източната половина на страната ще бъде предимно слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е предимно значителна, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен и силен от северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък затоплянето ще продължи. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

През почивните дни облачността ще е променлива, на места с краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от запад, по-често умерен.

В понеделник от изток-североизток, с умерен и силен вятър, ще нахлува по-студен въздух. Ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилват се боевете край АЕЦ "Запорожие"
Засилват се боевете край АЕЦ "Запорожие"
Според Пригожин битката за Бахмут "унищожава украинската армия", но призна и загубите на "Вагнер"
Според Пригожин битката за Бахмут "унищожава украинската армия", но призна и загубите на "Вагнер"