НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

слънчево време края деня
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 15.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Времето

След студеното, на много места и мъгливо утро, с минимални температури в много райони около нулата, през втората половина на деня ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб северозападен вятър.

Безоблачно и почти тихо ще се задържи времето и през нощта, но в сутрешните часове по поречието на Дунав и в източните части от страната отново ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури в повечето райони ще са между -1° и 4°, по-високи в местата с по-трайна мъгла.

Максималните - между 11° и 16°, в София - около 13°. След обяд видимостта ще се подобрява и в по-голямата част от страната отново ще преобладава слънчево време. Ще се задържи почти тихо.

Подходящо остава времето за туризъм в планините и утре - предимно слънчево с температури по високите върхове около и над нулата.

В курортите - от 6° на Алеко, 8-9° в Пампорово и Боровец до 11-12° в Банско и Добринище. Ще духа умерен западен вятър.

Освен у нас и в по-голямата част от Балканите ще преобладава слънчево време. В източните райони и около Дунав ще има мъгла или ниска облачност, а валежи от дъжд се очакват в северозападните части от полуострова.

В повечето райони от Западна и Централна Европа ще бъде облачно и дъждовно. Валежи ще има в Италия, както и на Скандинавския полуостров, а в Европейска Русия за пореден ден ще вали сняг. В повечето райони от Източна Европа ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Предимно слънчево ще бъде на Пиринеите.

Във вторник облачността у нас бързо ще се увеличи и до вечерта на места в западната половина от страната ще превали дъжд. Температурите ще се задържат все още без съществена промяна. В сряда ще преобладава облачно време, в много райони ще вали дъжд. В дните до края на работната седмица предстои постепенно захлаждане, с което температурите ще се доближат до обичайните за ноември. Облачността ще остане предимно значителна, но вероятността за валежи е вече по-малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов изказа съболезнования за кончината на Максим Минчев
Борисов изказа съболезнования за кончината на Максим Минчев
Екранизациите на български класически и съвременни автори са приоритет в кинопроизводството на БНТ
Екранизациите на български класически и съвременни автори са приоритет в кинопроизводството на БНТ