НОВИНИ

След разбиването на нарколабораторията в Горна Оряховица: Двама задържани и готова продукция за 70 000 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 18.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Криминално

Разбираха добре оборудвана нарколаборатория за производство на марихуана при спецакция в Горна Оряховица. Двама са задържани. Според разследващите фабриката е действала на територията на бившата птицекланница в града.

Акцията е проведена късно снощи. На място са открити около 14 килограма готова продукция на стойност около 70 000 лева и хиляда други растения. Помещенията в тази сграда са собственост на белгиец и в момента са отдават под наем. Задържани са двама мъже на 32 и 30 години. Единият от тях и от София, а другият от село Арбанаси. От началото на седмицата това е третата и най-голяма разбита фабрика за наркотици на територията на област Велико Търново.

Главният прокурор Иван Гешев коментира в Туитър, че третата разкрита лаборатория за последните дни е успех за Прокуратурата и МВР.

Разследващите са действали по сигнал. В бившата птицекланница униформените открили три добре оборудвани халета, в които се отглеждала марихуаната и се съхранявала готовата продукция.

"Имаше абсолютно цял цикъл на отглеждане на растения, като той включваше капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, уреди на измерване на температурата. В момента всичко работеше и при претърсването бяха намерени около 1000 растения", каза ст. Комисар Димитър Машов - директор ОД МВР - Велико Търново.

Лабораторията е действала от около шест месеца. Двамата мъже са задържани за 24 часа.

"Предстои привличане в качеството на обвиняеми и предявяване на обвинения и на двете лица", каза Катерина Лащакова - наблюдаващ прокурор.

Само за седмица това е третата разбита нарколаборатория в област Велико Търново.

"Преди това в началото на седмицата в град Павликени, после в град Бяла черква, а сега и в Горна Оряховица. Тези действия са решителни", каза Христо Христов - окръжен прокурор.

Тепърва ще се изяснява къде е трябвало да бъде разпространена продукцията, отглеждана в нарколабораториите.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да разграничим симптомите на COVID-19 от тези на грип?
Как да разграничим симптомите на COVID-19 от тези на грип?
Борисов: Новият граничен пункт с Гърция "Рудозем-Ксанти" ще е готов в началото на 2021 г.
Борисов: Новият граничен пункт с Гърция "Рудозем-Ксанти" ще е готов в началото на 2021 г.