НОВИНИ

6 месеца след смъртта на Милен Цветков: Докъде стигна разследването?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:03, 18.10.2020
8293
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Утре ще станат 6 месеца от жестоката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков. В първите месеци на следващата година обвиняемият за умишлено причиняване на смърт Кристиан Николов ще се изправи пред съда. И свидетели са потвърдили, че зад волана на мощния джип, ударил колата на Милен Цветков, е бил обвиняемия Кристиан Николов. Експертизите пък показват коктейл от дрога в кръвта му.

По волана на автомобила, както и по скоростния лост, има пръстови отпечатъци само на Кристиан Николов. ДНК експертиза пък доказва, че биологичният материал, намерен в лявата част на арматурното табло, както и по стъклото на предната лява врата, също е единствено от Николов. В показанията си пред разследващите младежът твърдял, че не е употребявал наркотици.

"Употребявал е хранителни добавки, които си е купил, тъй като е имал проблемна кожа, от някакъв магазин. Където едното му съмнение е, че вероятно биха могли да съдържат подобни съставки", каза Менко Менков, адвокат на наследниците на Милен Цветков.

Твърдял още, че преди да си легне е пил ликьор, който му се сторил доста горчив.

"Така изразява съмнение, че вероятно някой може от неговите приятели, които са били на гости, с цел да се пошегува да е оставил някакъв вид наркотично вещество", каза Менко Менков, адвокат на наследниците на Милен Цветков.

Експертизите обаче са категорични, че в кръвта на Николов има кокаин, екстази и марихуана, които са приети между 12 и 24 часа преди взимането на пробата. Сред доказателствата са и чатове между Кристиян и негови приятели, в които той коментира действието на трите наркотика и собствения си опит от употребата им. Обвиняемият е обяснил още, че личният му автомобил бил с ръчни скорости, а джипа с автоматични и по тази причина не успял спре.

"Той се е опитал да натисне спирачката, но вероятно вместо да натисне спирачката е натиснал газта и от там нататък нищо не помни", каза Менко Менков, адвокат на наследниците на Милен Цветков.

Ускоряването на скоростта на джипа до 99 км в час, както и наличието на коктейл от наркотици са основните мотиви обвинението да защитава тезата за умисъл. Експертизите са категорични още, че Милен Цветков не е имал никакъв шанс да оцелее, дори и ако операционна и готов медицински екип за оказване на помощ е имало на метри от мястото на катастрофата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Новият граничен пункт с Гърция "Рудозем-Ксанти" ще е готов в началото на 2021 г.
Борисов: Новият граничен пункт с Гърция "Рудозем-Ксанти" ще е готов в началото на 2021 г.
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?
Чихуахуа ще бъде спасено с помощта на Жан-Клод Ван Дам, внесено е през нелегален канал?